Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

torsdag 29 mars 2018

3B vecka 13

Hej!

Vilken härlig avslutning vi fick på denna vecka. Idag torsdag kom treorna från Sandtorpet och hälsade på oss. Vi delade in oss i tre grupper och påskpysslade tillsammans. Förhoppningsvis har ni nu fått hem några påskdekorationer, för det var mycket skapande i våra klassrum under denna förmiddag!

På våra lektioner i svenska i veckan har vi fortsatt att förbättra vårt berättelseskrivande. Eleverna har även skrivit egna dikter, så kallade ”femradingar”. Matematiken har handlat om problemlösning och olika sätt att visa sina lösningar. I vårt temaarbete har vi fortsatt att lära oss mera om bronsåldern. Fråga gärna era barn om hur de byggde husen under denna tid, för det var något som många skrattade åt i filmen som vi tittade på i veckan. Utöver detta har vi även hunnit med att göra några nationella prov i såväl matematik som svenska.

Nästa vecka får eleverna ett välförtjänt påsklov från skolan. Efter lovet kommer vi att ha vårt årliga tekniktema där vi samarbetar med eleverna i år 2. Här ser ni lite annan information om den veckan.

Vecka 15:
Måndag       Gemensam uppstart av vårt tekniktema tillsammans mer år 2.
                     Ny läxa delas ut. Lästräning av kapitel 22 och uppgifter i
                    läxboken.

Onsdag        Idrott

Hoppas nu att vi alla får njuta mer av den härliga vårsolen och ladda upp batterierna inför slutspurten av år 3.

Glad påsk!

Vi som jobbar i 3B
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar