Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 23 mars 2018

3B vecka 12

Hej!

Nu har ytterligare en vecka passerat och vi närmar oss redan påsklovet. I veckan som gått har eleverna gjort muntliga prov i matematik i små grupper. På våra lektioner i svenska har vi avslutat våra berättelser om Asta, Bea och Cesar. Eleverna har varit fantasifulla och fått mycket träning i att bygga upp berättelser, men även att skriva och redigera texter på datorer vilket har uppskattats av många. Matematiken har i veckan handlat om problemlösning, där har eleverna fått träna sig på att välja rätt räknesätt. I vårt temaarbete om forntiden har vi nu kommit in på bronsåldern och lärt oss vad brons är och hur användningen av det påverkade en del människors liv under denna tid.

På torsdag nästa vecka kommer vi få besök av Sandtorpets treor. Vi kommer att påskpyssla en stund tillsammans under förmiddagen. Under den dagen ska vi även gå igenom läxan delades ut i torsdags.

Vecka 13:
Onsdag        Idrott
Torsdag       Läsläxan redovisas och läxboken lämnas in. Påskpyssel
                    tillsammans med Sandtorpets treor.
Fredag         Lovdag

Vecka 14 har eleverna påsklov.

Hoppas alla får en trevlig helg!

Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar