Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 16 mars 2018

3B vecka 11

Hej!

Veckan inleddes med en heldag utomhus. Dimman hängde tät över pulkabacken men humöret var det inget fel på. Det var många glada elever som susade ned för backen och vid lunchdags åts det med god aptit av den grillade korven. Senare i veckan har vädret varierat, det har bjudits på såväl riktigt slask som kyla och sol. Vi vill därför återigen påminna om att eleverna behöver ha olika klädombyten på skolan. Strumpor blir snabbt blöta och behöver ibland bytas flera gånger per dag.
 
Denna vecka har de nationella proven dragit igång. Vi har hunnit med två självskattningar, ett muntligt test och ett läsförståelseprov. Eleverna verkar ha haft en bra upplevelse av att genomföra proven, det har hörts många positiva kommentarer. Proven fortsätter några veckor framöver.
På våra lektioner i svenska har vi fortsatt vår träning i att skriva berättelser, denna vecka har eleverna skrivit egna berättelser om Asta, Bea och Cesar. I matematiken har vi arbetat med tabeller och diagram, samt repeterat olika enheter för t ex längd, vikt och volym.

Vecka 12:

Måndag       Studiedag. Fritidshemmet har öppet som vanligt.

Tisdag          Studiedag, även fritidshemmet har stängt.

Onsdag        Idrott. Läsläxan redovisas och läxboken lämnas in.

Torsdag       Ny läxa delas ut. Denna gång är det kapitel 21 som ska lästränas. Nya läxpapper klistras in i läxboken. Läxan är till torsdag 29 mars.

Hoppas alla får en trevlig helg!

// Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar