Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 9 mars 2018

3B vecka 10

Hej!

Denna vecka har vi haft besök av författaren och illustratören Pia Niemi. Hon har kommit med tips på hur man skriver och illustrerar böcker. Eleverna har med hennes stöd skrivit berättelser i par och även målat passande bilder till. Detta arbete har pågått under hela veckan. I måndags började eleverna planera sina berättelser, därefter har de skrivit och sedan ändrat och förbättrat sina berättelser flera gånger. Inför illustrerandet målade eleverna först en skiss och därefter skapade de den slutgiltiga bilden. Det har med andra ord varit fullt upp för alla författare och illustratörer i vår klass!
Förutom att skriva massor har vi även arbetat med matematik. Vi har bland annat arbetat med geometriska former, symmetri samt tränat oss på att avläsa termometrar.

I veckan har eleverna utöver sin läsläxa haft läxa i sin ABC klubben arbetsbok, det handlade om att göra sidorna 42-43. Några fick även i uppgift att rätta eller göra klart några andra sidor i arbetsboken. Läxan ska som vanligt lämnas in på måndag.
Vecka 11:

Måndag       Vinteridrottsdag. Tänk på att ha lämpliga kläder och ta gärna med något att åka på. Läsläxan redovisas och arbetsboken lämnas in.

Tisdag          Ny läsläxa delas ut, nu är det kapitel 20 som ska lästränas. Ny läxa klistras in i läxboken. Läxorna är denna gång till onsdag 21 mars.

Onsdag        Idrott.

Vi vill redan nu informera om att skolan har studiedagar måndag 19 mars och tisdag 20 mars. På tisdagen är även fritidshemmet stängt.

Hoppas alla får en trevlig helg!

Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar