Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 2 mars 2018

3A vecka 9


Hej!
Nu lämnar vi en riktigt kall vecka bakom oss och även om det ska bli något mildare nästa vecka så är det fortsatt kallt och minusgrader. Se till att era barn har med sig varma kläder och vantar! Det är kallt om händerna om vantarna inte tas med till skolan!

I veckan har vi arbetat med bråk och decimaltal i matematiken, vi har också tittat närmare på hur vi kan jämföra olika geometriska objekt genom att använda ämnesspecifika ord som hörn, sida eller kant. Vi har i svenskan skrivit berättelser i ABC-klubbens skrivartävling och vi ska skicka in dem och hålla tummarna för att juryn gillar våra historier! Temat har fortsatt och vi pratar vidare om stenåldern, vi har också sett på spännande filmer om stenåldern som var inspelade i Ekhagens forntidsby.

I tisdags och idag fredag har vi träffat våra blivande klasskamrater från Sandtorpsskolan. Vi tittade på en föreställning med Kulturskolan på tisdagen och idag har vi i blandade grupper spelat spel tillsammans och sedan haft rast ihop! Alla verkade trivas och humöret var verkligen på topp, vi ser fram emot nästa träff.

Nästa vecka kommer barnboksförfattaren Pia Niemi till årskurs 3. Hon är hos oss hela veckan och vi ska få lära oss att skriva som riktiga proffs i ett skrivprojekt genom skapande skola! De historier vi skriver ska vi sedan skicka till ett tryckeri som får trycka riktiga böcker åt oss. Det ska bli riktigt spännande. Då detta projekt tar mycket tid så väljer vi att inte ha någon ”vanlig” läxa i veckan utan eleverna får ta med sig sin ABC-klubben arbetsbok och arbeta med uppgifter ur den.

GotD har i veckan handlat om Vasaloppet, nästa vecka tar vi en paus i grejandet då vi får besök av Pia.

Vecka 10:
Måndag: Lämna in läxan, ny läsläxa (kapitel 19) plus läxa i ABC-klubben arbetsbok s.42-43.

Onsdag: Idrott, alla elever i 3A har gemensam idrott 08.15 p.g.a författarbesöket.

Informerar redan nu om att måndagen den 12 mars är det vinterfriluftsdag.

Trevlig helg!
//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar