Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

lördag 31 mars 2018

3A vecka 13


Hej på er!
Dags för oss alla att ta ett lov ifrån skolan och ladda upp batterierna. Veckan avslutades med påskpyssel tillsammans med 3B och treorna från Sandtorpet. Eleverna var indelade i tre grupper och ni har förhoppningsvis fått hem lite nya fina dekorationer!

I svenskan har vi arbetat med att skriva berättelser och små dikter och i matematiken har vi tränat på att lösa problem och visa hur vi löser uppgiften. Temat handlar fortsatt om bronsåldern och vi har hunnit med att genomföra ett par nationella prov i veckan dessutom.

När eleverna kommer tillbaka till skolan efter lovet så är det dags att köra igång årets tekniktema tillsammans med årskurs 2. Vi tar också och välkomnar en ny musiklärare efter lovet som eleverna får träffa redan måndag förmiddag.

Vecka 15:
Måndag      Ny läsläxa, kapitel 22.
Tisdag:       Ny läxa i läxboken
                   Onsdag       Idrott

Glad påsk önskar alla vi i och runt 3A!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar