Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 23 mars 2018

3A vecka 12

Hej!
En kortvecka blev en ännu kortare vecka för mig. 2 av 3 dagar spenderades i vabstugan hemma och dagen i skolan var heldag med NP grupper. Som tur var så tog Lisa över klassen medan jag tog hand om sjuka barn.

Eleverna har förutom att genomföra muntliga prov i matematik även arbetat med ett mattehäfte som behandlar det vi arbetat med tidigare samt arbetat i sin arbetsbok i svenska. Vi har också fokuserat extra på att befästa kunskaper om tal i bråkform. I temat har vi börjat med bronsåldern och högläsningen har därför handlat om Folkes resa i bronsåldern.

Eleverna fick den här veckan vara med och påverka skolmaten, de har lämnat in önskemål till skolkökets önskevecka.

Nästa vecka är sista veckan innan påsklovet och ytterligare en kortvecka då fredagen är ledig!
På torsdagen kommer Sandtorpets treor för att påskpyssla tillsammans med oss under förmiddagen, kom ihåg att läxan inte är till måndag utan till torsdag nästa vecka då den kom ut senare än vanligt!

Vecka 13:
Onsdag: Idrott
Torsdag: Lämna in läxan plus ny läxa samt pyssel med Sandtorpet.
Fredag: LOV

Trevlig helg!
//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar