Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 16 mars 2018

3A vecka 11


Hej på er!
Då var vi igång, och så bra det börjat, ja alltså med de nationella proven. Vi har hunnit med två självskattningar, ett muntligt test och ett läsförståelse prov på en och samma vecka. Jag tror att eleverna har haft en mycket bra upplevelse av att genomföra proven, reaktionerna har varit i stil med ”Superkul”, ”Jag vill göra det här igen” eller något liknande. Vi fortsätter nästa vecka!

Veckan inleddes dock i pulkabacken med en vinterfriluftsdag. Vi grillade korv, åkte pulka och utforskade omgivningen. Vi hittade djurspår, svanar, rotvältor och mycket mer! Det var roligt och alla gick ifrån backen glada men aningen blöta!

I veckan har vi annars i matematiken fokuserat mycket på att förstå och använda oss av bråk när vi räknar och att förstå bråk som en del i problemlösning. Vi har i svenskan bland annat diskuterat ord och begrepp och tränat på att ta hjälp av kompisar och att hjälpa kompisar med att förklara svåra ord. Vi har också bearbetat texter, både våra berättelser vi skrev med vår författare Pia Niemi samt de berättelser eleverna ar skrivit till ABC-klubbens skrivartävling.

Veckans läxor handlar först om att skriva en sammanfattning där detektiven hjälper till med svåra ord som ska finnas med i sammanfattningen, dessutom ska eleverna konstruera egna tabeller som de ska utgå från i skapandet av stapeldiagram.

Skickar med en sista påminnelse om att det är studiedagar måndag och tisdag. Skolan är alltså stängd dessa dagar, fritidshemmet håller öppet på måndag men är även det stängt på tisdagen.
Vi har också kunnat slappna av och ha kul en del i veckan mellan proven, vi har hunnit med massagesagor, en ny lek som vi kallar ”Here comes the fairies” och så avslutade vi veckan med ett musikquiz.

Vecka 12:
Måndag: STUDIEDAG
Tisdag: STUDIEDAG – fritidshemmet stängt!
Onsdag: Lämna in läxan samt idrott.
Torsdag: Ny läxa delas ut.
Fredag:

Önskar er en trevlig helg!
//alla vi i och runt 3A.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar