Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 9 mars 2018

3A vecka 10


Hej!
Nästa vecka är det vinterfriluftsdag på måndag, vi är utomhus mellan 9 och 13 så det är viktigt att barnen har varma kläder på sig! Jag mailar ut en kopia av den information eleverna fick med sig hem i veckan.

På tisdag nästa vecka början vi sedan med de nationella proven. Vi kommer att göra skriftliga delar, delar där fokus är på det talade språket samt läsdelar.

Vi har i veckan haft författaren och illustratören Pia Niemi på besök. Eleverna har skrivit och illustrerat berättelser i par.

Förutom att skriva massor så har vi arbetat med matematik och där har fokus varit på tabeller och diagram. Vi har också hunnit med att se en kort film om jakt på stenåldern.

I veckan har eleverna haft läxa i sin ABC klubben arbetsbok, kapitel 19. Denna ska som vanligt lämnas in på måndag vecka 11.

Vecka 11:
Måndag: Vinterfriluftsdag. Lämna in läxan, ny läsläxa delas ut.
Onsdag: Idrott

//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar