Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 9 mars 2018

1B vecka 10

Hej hemma!

Den här veckan har vi i 1B jobbat med att slutföra arbeten vi påbörjat. Om någon varit sjuk någon vecka så har vi arbetat ikapp med bokstaven vi jobbat med den veckan. Även i matematiken har vi arbetat med att ta igen lite av sådant vi missat samt att repetera det vi hittills gått igenom. Mycket av matematiken har gått åt till att repetera strategier, tiokamrater och tiotal!

Vi har nu avslutat vårt tema om vatten och har börjat med ett nytt tema som handlar om samhällsfunktioner. Tillsammans har vi gjort en mindmap om vad som behövs finnas i ett samhälle och vi har upptäckt google earth och tittat på hur olika samhällen kan se ut. Vi jämförde bland annat New york med Norrköping vilket var mycket spännande. 

Vi har även börjat med programmering. Vi fick låtsats att vi var robotar och programmera varandra till ett visst mål. Väldigt roligt!


Vi har jobbat vidare med att skriva meningar. Genom att slå en tärning byggde vi meningar som kunde bli ganska roliga! En kul övning där alla fick träna mycket på hur en mening ska se ut!


Tack 1B för den här veckan! Ha en fin helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar