Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 2 mars 2018

1B v.9

Hej hemma!

Vi har nu lämnat sportlovet bakom oss och har i en rasande fart tagit oss fram till helgen v.9. Veckans bokstav har varit Uu. Vi tittade tillsammans på livet i bokstavslandet för att klura ut bokstaven vilket gick lätt som en plätt för eleverna! Vi har arbetat med ordbilden de och skrivit meningar tillhörande en bild, detta gjorde vi på Ipad.

Vi har i matematiken börjat med tiotal och lärt oss tiohopp upp till 100 och fortsatt att träna på strategier och hur vi kan tänka när vi räknar.

I temat har vi nu avslutat vårt tema om vatten och kommer nästa vecka att påbörja ett tema som handlar om samhällsstrukturer.

Engelskan bjöd oss på repetition av activities och tillsammans skrev vi en sång som handlar om vilka aktiviteter vi kan göra "I can dance" "Can you jump?".

I tisdags var vi på konsert i samlingssalen. Kulturskolan var där och spelade för oss.


Trevlig helg önskar vi i 1B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar