Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 23 mars 2018

1B v.12

Hej på er!

Den här veckan har inte varit lång men vi har hunnit med mycket i alla fall! Vi har inte jobbat med någon speciell bokstav den här veckan utan har istället jobbat med andra saker.

I svenskan har vi tränat på ändelser till olika ord. Ändelsen -ar som i ordet dansar, ändelsen -a som i ordet leka samt ändelsen -er som i ordet sover.

Vi har i vårt tema jobbat med hur räddningstjänsten fungerar och provat att klä på oss lika fort som en brandman men också pratat om hur ett äpple kommer till en affär. Vilka yrken har äpplet stött på innan du gick till affären och köpte det?  Väldigt intressanta tankar om äpplets resa till affären kom upp i klassrummet. Vi var på ett studiebesök på Coop och fick se när en leverans av mjölk kom till affären, spännande tyckte eleverna!

I matematiken har vi arbetat med tiogrupper, vi har byggt, skrivit och ritat grupper med tio i. Vi har även fortsatt att träna strategier genom en sorteringsövning.

I engelskan har vi nu börjat arbeta med kroppsdelar. Vi har gått igenom kroppsdelarnas namn och märkt ut dem.

På måndag ska vi till biblioteket och se vad för spännande vi får lära oss där.

Ha en fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar