Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 2 mars 2018

1A vecka 9

Hej på er!


Nu är vi tillbaka igen efter sportlovet. Då det varit så kallt, stannade vi inne i måndags och tränade oss på symmetri; vi byggde symmetriska mönster, letade symmetrilinjer och ritade av våra mönster på papper. Vilken kreativitet! Vi hade byggmaterial, papper, pennor och oss själva överallt, men oj vad vi lärde oss! Efteråt gick vi ut och letade symmetri på skolgården och konstaterade att det ju finns överallt.


På matten har vi sedan också fortsatt träna på olika räknestrategier och skrivit gemensamma textuppgifter.
På engelskan har vi fortsatt träna oss på olika aktivitetsord och även frasen I can genom att skriva egna verser till en gemensam låt och fått berätta vad vi kan göra.
På svenskan har vi arbetat med bokstaven Uu och det inleddes med att vi fick besök av den underbara uppfinnare Ulla som försökte uppfinna en undervattensuggla. Det blev till många härliga skratt när hon t ex började krypa under borden i klassrummet. Vi har också tränat på ordbilden de och skrivit meningar till en bild med denna ordbild.Den här veckan har vi också avslutat vårt tema om vatten. Vi har lärt oss om vanliga svenska fiskar, om hur man renar vatten på ett Reningsverk, men även gjort ett experiment där vi själva fick försöka rena vatten. Efter det har vi också utvärderat temat och fått svara på olika frågor för att visa vad vi kunde efter temats slut.Vi har ju också varit på konsert och fått lyssna på Kulturskolans lärare och elever när de spelade för oss. Kul!
Det här var en inblick i hur vår arbetsvecka har varit.
Trevlig helg!

önskar Personalen i 1A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar