Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

torsdag 29 mars 2018

1A vecka 13

Hej!


Nu börjar den här veckan lida mot sitt slut. Den började väldigt snöigt då vi tappra 1:or gav oss iväg på uteskola. Där kastade vi prick och tränade oss på att addera jämna tiotal och gick också en påskig tipspromenad där vi tränade på ordningstalen. Det är sedan detta vi fortsatt träna på under veckans fortsatta matte i klassrummet.

På svenskan har vi den här veckan jobbat med bokstaven Jj, men också kombinerat det med SO:n och skrivit om vårt drömyrke. På SO:n  har vi avslutat vårt tema om yrken och samhällsfunktioner och idag fått höra jättefina redovisningar från era barn då de har berättat om en speciell samhällsfunktion de skrivit om. Innan dess hann vi ju också med ett studiebesök på Konsum då vi fick höra lite om hur det går till på lagret i en affär, hur varorna kommer dit och hur man kan ha koll på allt i butiken genom en liten handdator. Vi gick också runt i affären och funderade på varför vi trodde att varorna var placerade där de är och vad priset 14,95 betyder egentligen. Efteråt gick vi runt i Åby centrum och konstaterade att det fanns 10 samhällsfunktioner bara runt torget med omnejd.På engelskan har vi fortsatt vårt arbete om olika kroppsdelar och gjorde bl a en vikgubbe som blev mycket uppskattad.

Idag har vi också avslutat veckan med lite påskpyssel.
Vi önskar med dessa sista bilder Glad påsk från alla oss i 1A. Nu tar vi lov och ses igen den 9 april.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar