Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 23 mars 2018

1A vecka 12

Hej på er!


Det har ju varit en kort arbetsvecka för barnen, men vi har hunnit med en hel del ändå.


I onsdags var det ju "Rockasockornadagen", vilket vi uppmärksammade genom att prata en hel del om vad det betyder och vi lyssnade på en video och var tvungna att jämföra våra egna sockor för att se vad olika de var, men ändå lika bra.
Rockasockornalåten
I svenskan har vi i veckan inte haft någon speciell bokstav utan istället pratat om hur viktigt det är att läsa ut ändelserna när vi läser ord för att inte ändra tempuset på det vi läser. Vi pratade om t ex skillnaden i betydelse av fiska, fiskar och fiskade. Vi tränade på att läsa och skriva ord med ändelserna -er och -ar. Då det var så kort vecka hann Sofia inte lyssna på allas läsläxor, så då provade vi att läsa för varandra i par istället. Detta blev till en mycket uppskattad stund, både för att man fick lyssna på hur någon annan läste och lära sig av det, men också för att det var spännande och kul.
På engelskan har vi nu börjat arbeta med olika kroppsdelar och vi startade upp med att titta på film, sjunga och sätta ut olika kroppsdelar på trollen.På temat har vi fortsatt att prata om samhällsfunktioner och fått lära oss mer om hur en polis jobbar. Vi har också gjort små böcker om varsin samhällsfunktion som vi idag har börjat redovisa för varandra. På tal om samhällsfunktioner har vi ju idag också varit på biblioteket och fått lite olika boktips från bibliotikarien där och fått låna böcker att ta med tillbaka till skolan.

På matten har vi fortsatt träna på att använda våra räknestrategier när vi räknar olika tal, men också tränat på att använda dem även när vi räknar med jämna tior, t ex likheten mellan 3+2 och 30+20. Det var ju riktigt lätt när man väl kom på det!

Nu tar vi återigen helg, men vill påminna om att det på måndag är uteskola igen. Tänk på kläder efter väder.

Vi vill också avslutningsvis tala om att vi på tisd-torsd i nästa vecka samlar alla kvarglömda kläder i Pelarsalen på vår skola, så ta er gärna en titt där. Efter torsdag gör vi oss av med allt som inte blivit omhändertaget.

Hälsningar personalen i 1AInga kommentarer:

Skicka en kommentar