Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 16 mars 2018

1A vecka 11

Hej på er!
Den här veckan har vi i svenskan arbetat med bokstaven Gg, den första bokstav vi tränat in som delvis skrivs under raden när det gäller lilla g. En viktig upptäckt för många. I samband med detta fick vi besök av Gulliga Gullan som hjälpte oss att leda in oss på detta arbete med allt sitt glitter, guld och en guldig väska med sin gosedjursgroda. Svenskan har denna vecka också kombinerats med vårt tema där vi fortsatt vårt arbete med hur ett samhälle är uppbyggt, med olika samhällsfunktioner och yrken som finns i samband med våra samhällsfunktioner. Det där med vad som menas med ett yrke var inte helt lätt och något vi fortsätter arbeta med nästa vecka.

Vi har också läst Sagan om det röda äpplet av Jan Lööf och pratat om vilka yrken som gömmer sig i den boken, skrivit en lista över dessa på Ipaiden samt pratat och ritat vilka inre bilder vi fick av att lyssna på denna bok.

På matten har vi tränat på att räkna ett stort antal och kommit fram till att det är bra att ha en strategi för att komma ihåg hur många man har räknat. Det var helt fantastiskt att gå runt och lyssna på era barns resonemang och höra dem komma fram till systemen med 100- tal, tiotal och ental alldeles på egen hand, även om de inte använde just dessa begrepp. Det kommer...


 blev till...


 blev till...Vi har också fortsatt vårt arbete med textuppgifter och denna vecka skrivit sådana i par eller mindre grupper och ritat bilder till.
Nästa vecka blir ju en kort vecka för oss i skolan, men vi lärare kommer att ha studiedagar och förhoppningsvis kommer vi tillbaka med nya idéer att prova på era barn.

Ha en skön helg!

Hälsningar personalen i 1AInga kommentarer:

Skicka en kommentar