Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 9 mars 2018

1A vecka 10

Hej!
Varje fredag avslutar vi i klassen med att utvärdera vår vecka och här summerar vi  lite av det vi kommit fram till idag.


Det roligaste vi gjort har absolut varit måndagens matteförmiddag då vi tränade oss på att programmera oss själva som mänskliga robotar. Här fick vi träna på att ge instruktioner och på att en robot inte kan tänka själv utan bara gör det den blir tillsagd. Lärorikt och kul, men också lite frustrerande när roboten plötsligt inte alls går dit jag tänkt.

Ett annat guldkorn från veckan var när vi hade bild och fick tillverka ugglor. Nu sitter de och pryder vår dörr.Förövrigt har vi på matten fortsatt träna på olika tankestrategier, på att resonera tillsammans med en kamrat och att lösa textuppgifter. Det sistnämnda har vi introducerats i ett sätt att lösa dem på som vi kallar "Fingerfemman". Fråga gärna era barn hemma hur det går till.

På svenskan har vi nu arbetat ikapp med vårt bokstavsarbete, men också börjat träna mer strukturerat på att skriva meningar för hand. På engelskan har vi redovisat våra verser vi skrev förra veckan på melodin Broder Jakob och vi har fortsatt träna på frasen I can.../I can´t...

Under veckan har vi också introducerat ett nytt tema om hur ett samhälle är uppbyggt och tillverkat vår egna Åbykarta och konstaterat var vi bor och var det inte bor så många- där ligger centrum. Vi har också börjat prata om vad en samhällsfunktion är och funderat på vad som vi människor behöver där vi bor. Tack för all hjälp med att maila in bilder till oss!

Nu tar vi helg och ses åter på måndag. Då tar vi uteskola igen som vanligt.

Hälsningar personalen i 1AInga kommentarer:

Skicka en kommentar