Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 16 februari 2018

Vecka 7 i 1C

Hej hemma!

Den här veckan har bara rusat förbi och vi har hunnit med massor av roliga saker.

I tisdags var det Vinterfriluftsdag för f-1. Vi startade dagen på gården med OS-lekar, som hockeystraffar, parallellslalom och löpskytte. Eleverna delades in i lagen Norge, Danmark, Grönland, Island och Färöarna. Sedan begav vi oss till Ättetorp där det vankades pulkaåkning och korv med bröd. Solen sken på oss och vi hade det riktigt trevligt tillsammans.


Idag fredag, hade vi Gosedjursdag i skolan. Eleverna hade tagit med ett gosedjur hemifrån som de först fick presentera för sina klasskamrater. Sedan fick de läsa för sitt gosedjur, måla av det och skriva några meningar om det. Dagens avslutades med gosedjursmys i form av film och popcorn i klassrummet. Fredagsmys på hög nivå!


I svenskan har vi denna vecka jobbat med bokstaven Hh, den som låter likadant som när man blåser imma på fönstret. Vi har också gått igenom ordbilderna mig, dig och sig. I onsdags när det var Alla hjärtans dag passade vi på att skriva fina ”Jag vill berömma dig… för att du…”-hälsningar till varandra i klassen.

I matten har vi fortsatt med dubbelt och hälften. Vi har pratat om vad en dubbla är (4+4=8) och vad en nästan dubbla är (3+4=7). Vi har också gått igenom hur en textuppgift är uppbyggd och tränat på att göra sådana.


I engelskan spelade vi aktivitetsbingo med de aktiviteter vi hittills lärt oss (run, dance, jump, sing, play, read, write och draw).

Vi avslutade vårt vattentema med att se en film om vatten och avlopp och sedan gjorde vi en utvärdering av temat.

Veckans GOTD handlade om kokslov som sportlov från början kallades. Och nu önskar vi att ni får ett riktigt, riktigt skönt sådant, hemma, i skidbacken eller på frita!

Hälsningar Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar