Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 9 februari 2018

Vecka 6 i 1C

Hej!

Den här veckan har det verkligen känts att det är februari och ”vabruari”. Många elever har varit hemma med feber och hosta. Krya på er, ni som fortfarande inte är friska. Hoppas att ni är på benen nästa vecka igen.

I skolan har vi jobbat med begreppen dubbelt och hälften och de geometriska formerna rektangel, kvadrat, cirkel och triangel i matematiken. Eleverna har också fått en ny mattebok.

I svenskan har vi jobbat med bokstaven Öö och fortsatt att träna på läsförståelse. I ASL (Att Skriva sig till Läsning) har vi skrivit meningar om vårt tema vatten, som blev till fina vattendikter.

I temat har vi pratat om hur vatten kan övergå från en form till en annan och experimenterat med olika lösningar och blandningar, som vatten och salt/socker/olja/mjöl och kakao. Vad löser sig när man blandar det med vatten?

Veckans GOTD handlade om regnbågen, som ju uppstår när solen lyser på regndroppar. Ledtråden till nästa vecka är "Kokslov".

På engelskan fortsatte vi med activities. Den här gången hade vi charader och gestaltade olika aktiviteter för varandra och lekte sedan "Johanna says".

Nu på tisdag, den 13/2, är det vinterfriluftsdag i skolan (se separat info i mailen).

Trevlig helg!

/Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar