Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 9 februari 2018

3B vecka 6

Hej!
Den här veckan har utvecklingssamtalen börjat. Det är spännande att träffa er föräldrar och höra hur eleverna tänker kring skolan och sitt arbete där. Nu ser vi fram emot nya möten. Kom ihåg att titta i elevernas pärmar tillsammans innan mötet! Under nästa vecka kommer även Catrin Hellström, skolans resurspedagog, att börja intervjua eleverna kring hur deras tankar inför år 4 ser ut. Hon har dessa samtal för att övergången till år 4 ska bli så bra som möjligt.

Denna vecka har vi fortsatt vårt berättelseskrivande och även läst en hel del i de böcker som vi lånade på biblioteket förra veckan. I matten har det handlat om problemlösning, algoritmer och olika huvudräkningsstrategier. Grej of the day har i veckan handlat om YouTube och Mount Rushmore.

Vecka 7:
Måndag       Läsläxan redovisas och läxboken lämnas in. Ingen ny läxa delas ut denna vecka.
Onsdag        Idrott inomhus, kom ihåg att ha rena inomhusskor, passande kläder och handduk.

Vecka 8 är eleverna lediga från skolan. Fritidshemmet är öppet som vanligt.

Hoppas ni alla får en skön helg!

Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar