Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 2 februari 2018

3B vecka 5

Hej!
Den här veckan har vi dragit igång vårt nya SO-tema som handlar om hur det var för mycket länge sedan. Allt inleddes i tisdags med en teater om två barn som hittade några fornfynd i marken. Barnen ringde till några arkeologer som kom och tittade på fynden och berättade lite om dem. I torsdags fick vi sedan lyssna till några elever i år 6 som berättade om dinosauriernas tid. Nästa vecka kommer vi att fördjupa oss mer i stenåldern.

På våra lektioner i svenska har vi arbetat vidare med att skriva berättelser. Vi har pratat om hur en bra berättelser är uppbyggd och sedan tränat utifrån detta. Nästa vecka kommer vi att fortsätta att skriva berättelser. Matematiken har i veckan handlat om huvudräkning, algoritmer och problemlösning. Grej of the day har i veckan handlat om Pablo Picasso och Bäckaskogskvinnan.

I helgen som nu kommer är det åter dags för de så kallade ”avlusningsdagarna”. Vi uppmanar er därför att luskamma era barn i helgen så att vi förhoppningsvis kan slippa lössen i skolan. Det räcker med de sjukdomar som redan härjar i klassen i form av feber och envis hosta…

Nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång. Innan samtalen får eleverna hem sina pärmar som vi vill att ni tittar igenom tillsammans hemma. Pärmen tar ni sedan med till samtalet.

Vecka 6:
Måndag       Läsläxan redovisas och läxboken lämnas in. Ny läsläxa delas ut, denna gång är det kapitel 17 som ska lästränas till måndag nästa vecka.
Tisdag          Läxboken kommer hem med en ny läxa att göra till nästa måndag.
Onsdag        Idrott inomhus, kom ihåg att ha rena inomhusskor, passande kläder och handduk.

Hoppas ni alla får en skön helg!

Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar