Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 9 februari 2018

3A vecka 6

Hej!
I veckan har vi fortsatt vårt arbete om tema forntiden och nästa vecka börjar vi i temat arbeta med den del av vår historia som kom efter istiden och kallas för stenåldern.
Vi läser böckerna om Folkes tidsresor nu som högläsningsbok och just nu är Folke och hälsar på hos stenålders-Ögla.

I matematiken har vi fokuserat på tallinjer, att storleksordna tal, strategier för huvudräkning och uppställning uppställning med både subtraktion och addition. På svenskan har vi fortsatt arbetet med instruerande texter. VI har också läst och arbetat med kapitel 17 i läsboken där vi fått lära oss ett par nya svåra ord, till exempel modus operanti.

I veckan började vi med utvecklingssamtalen och nästa vecka kör vi vidare. Sista samtalen för lågstadiet och det märks att eleverna har koll på detta nu! Andra samtal som nu har börjat är förberedande samtal inför årskurs 4. Eleverna har blivit intervjuade och fått svara på frågor om skolan och förväntningar på nästa läsår.

Veckans GotD har handlat om Youtube och Mount Rushmore. Visste ni att skulpturerna vid Mount Rushmore aldrig blivit färdiga?!

Den 27 februari mellan klockan 17-30 till 18.30 har kulturskolan instrumentdemo på Åbymoskolan, ni som är nyfikna är välkomna att testa olika instrument denna dag.

Vecka 7
Måndag – Lämna in läxboken. 
Tisdag – Ingen läxa över sportlovet.
Onsdag – Idrott
Torsdag –
Fredag –

Önskar alla en trevlig helg!

//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar