Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

lördag 3 februari 2018

3A vecka 5

Hej!
Nu är kylan och snön tillbaka och vi fortsätter att tjata om att se över era barns kläder. Många saknade överdragsbyxor, extra strumpor eller vantar i veckan.

Från och med den här veckan och hela 9 veckor framåt har vi en lärarstudent vid namn Lisa med oss i klassen. 

Vi har i veckan arbetat med mycket repetition i matematiken, då det varit så stor sjukfrånvaro har vi inte introducerat något nytt arbetsområde. Vi har repeterat strategier för huvudräkning, ekvationer, klockan, geometri med mera. I svenskan har vi arbetat med kompisbedömningar och instruerande texter.

Den här veckan har vi också dragit igång vårt nya SO-tema som handlar om hur det var för mycket länge sedan. Allt inleddes i tisdags med en teater om två barn som hittade några fornfynd i marken. Barnen ringde till några arkeologer som kom och tittade på fynden och berättade lite om dem. I torsdags fick vi sedan lyssna till några elever i år 6 som berättade om dinosauriernas tid. Nästa vecka kommer vi att fördjupa oss mer i stenåldern.

I helgen som nu kommer är det åter dags för de så kallade ”avlusningsdagarna”. Vi uppmanar er därför att luskamma era barn i helgen så att vi förhoppningsvis kan slippa lössen i skolan. Det räcker med de sjukdomar som redan härjar i klassen i form av feber och envis hosta…

Veckans GotD har handlat om Pablo Picasso och Kvinnan från Borum eller Bäckaskogskvinnan som hon kallades tidigare. Be gärna era barn berätta något de minns om dessa för er hemma.

Nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång. Innan samtalen får eleverna hem sina pärmar som vi vill att ni tittar igenom tillsammans hemma. Pärmen tar ni sedan med till samtalet.

Vecka 6:
Måndag       Lämna in läxan, Ny läsläxa, kapitel 17.
Tisdag         Ny läxa i läxboken
Onsdag        Idrott

Trevlig helg!
//alla vi i och runt 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar