Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 16 februari 2018

1B vecka 7

Hej på er!

Den här veckan har gått i en rasande fart och vi har hunnit med mycket skoj! I tisdags hade vi vår vinterfriluftsdag. En mycket uppskattad dag av både barnen och oss vuxna!

I svenskan har vi i veckan arbetat med bokstaven Hh. Vi har uppmärksammat alla hjärtans dag genom ett bildspel och lärt oss att ge beröm till varandra. Vi gjorde hjärtan som vi skrev ned beröm till en kompis på.

I matematiken har vi fortsatt med textuppgifter. Vi har haft många sjuka i klassen så vi alla hjälptes åt att uppdatera de som vart sjuka om hur en textuppgift ser ut och vilka delar som ska finnas med. Tillsammans i små grupper löste vi kluriga textuppgifter och spelade även ett spel på Ipad och smartboard.

Engelskan bjöd oss på ett bingo där vi repeterade olika aktiviteter.

Grej of the day gav oss info om sportlovet och varför vi har sportlov från början. Till veckan efter sportlovet är ledtråden "en tävling med en andra chans".

Tema vatten har fortsatt med lite repetition av allt det vi tidigare gått igenom. Vi pratade mycket om molekyler och vad det egentligen är. Hur var det nu ett kretslopp fungerade? Och hur kom vattnet som låg i sjöarna upp till himlen som moln? Vi fick även chans att berätta om våra experiment för de som kryat på sig den här veckan.

Idag hade vi äntligen vår gosedjursdag! Eleverna fick ha med sig ett valfritt gosedjur som vi läste för, målade av och skrev om. En mycket uppskattad dag!

Under sportlovet får eleverna läsläxa. De får med sig ett läsbingo hem att fylla i under lovet, utmaningen är att läsa på olika sätt eller ställen och sedan kryssa i rätt ruta.  Boken och bingot jag skickar hem får de ha till fredag V.9.


Vi i 1B önskar er alla ett fint sportlov. Vi ses igen v. 9.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar