Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 2 februari 2018

1B vecka 5

Hej hej hallå!

Den här veckan har gått i rasande fart och vi har arbetat hårt med bokstaven Bb, ordbilderna han och hon, läsförståelse och spelat bokstavsbingo i svenskan.

Matematiken har bjudit på tallinjer och hur vi kan jobba med tallinjen när vi räknar addition och subtraktion. Vi har även repeterat mycket av det vi jobbat med under höstterminen. I onsdags fick vi vår nya mattebok och vi började direkt med att arbeta med begreppen hälften och dubbelt.

Grej of the day bjöd på bra fakta om Pjältån. Visste ni att det finns både havsöring och flodnejonöga i Pjältån? Ledtråden till nästa vecka är "oätlig båge".

På temat den här veckan lärde vi oss om vattnets olika faser och hur en termometer ser ut och fungerar. Hur ser termometern ut när det är kallt respektive varmt?

Engelskan bjöd på activities. Vi ska nu lära oss hur vi kan prata om saker som vi gör. Till exempel pratade eleverna om att de hört ordet play förut och i vilka sammanhang. Ordet dance var också ett ord som många kände igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar