Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 16 februari 2018

1A vecka 7

Hej på er!


Vilken härlig vecka vi har haft!
I svenskan har vi arbetat bl a med bokstaven Hh och skrivit fina hälsningar till varandra på Alla hjärtans dag.
I matten har vi fortsatt att träna på olika huvudräkningsstrategier, men också arbetat en del med textuppgifter. Lite klurigt, men det är så roligt när de väl förstår och då vill  de knappt sluta.
I NO:n har vi repeterat det vi hittills gjort på temat, men också arbetat vidare med vad som menas med fast, flytande och gasform. Vi genomförde också ett uppskattat experiment där vi visade på alla dessa tre former på en och samma gång.


Sedan har vi ju faktiskt haft två lite mer speciella dagar under veckan. I tisdags hade vi friluftsdag tillsammans med alla i f- klass. Det blev till en mycket uppskattad dag som vi startade upp på skolgården med olika "OS- tävlingar". Vad sägs till exempel med springskytte och slalom? Efter det gick vi iväg och åkte pulka och grillade korv tillsammans.
Idag, fredag, avslutade vi veckan med en gosedjursdag och vilken fantastisk dag det blev till! Oh, vad kul vi haft!
Vi har både hunnit med att läsa för våra gosedjur, att måla av dem, att skriva om dem och ha gosedjursbio och disco.
Här kommer ett litet axplock av de bilder som tagits under dagen:

Nu tar vi sportlov och önskar er alla en riktigt sportig vecka. Förhoppningsvis blir det en hel del läsning också då vi ju även skickat med ett läsbingo med hem.

Hälsningar Sofia, Anna och Paulina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar