Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 19 januari 2018

Vecka 3 i 1C

Hej på er!

Denna vecka har vi i svenskan jobbat med bokstaven Ff. Eleverna har också fått göra tankekartor och utifrån dem skriva egna berättelser om Snögubben. Vidare har vi jobbat med olika läs- och skrivövningar, tränat på att skriva meningar och på att använda små bokstäver när vi skriver.

I matten har vi börjat med talet 10 och 10-kamraterna, som vi kommer fortsätta att nöta ett par veckor. Vi har även jobbat med sista kapitlet i boken, med att storleksordna tal samt repetera addition och subtraktion.


I veckan har vi också börjat med ett nytt tema i No – Vatten, som kommer sträcka sig fram till sportlovet. Temat kommer handla om vattnets olika former (fast, flytande och gas) och hur vatten kan övergå från en form till en annan, vattnets kretslopp, vattnets betydelse för allt liv på jorden och blandningar och lösningar. Temat introducerades med att vi sjöng ”Det flyter vatten” och höll en jordglobsbadboll i luften under hela låten. Sedan pratade om var på jorden det finns vatten och vi kom fram till att det finns ju vatten nästan överallt! Eleverna fick ett arbetshäfte som vi kommer jobba i och vi kommer även att göra olika experiment.  

Hoppas ni får en härlig helg! Tänk att snön kom till slut!

/Hälsningar Johanna och Arthur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar