Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 19 januari 2018

V.3 1B

Hej hemma!

Den har veckan har vi i 1B arbetat med bokstaven Ff och funderat ut massor med ord som börjat med bokstaven Ff. Vi har även tränat på att bygga upp små berättelser med hjälp utav mindmaps/tankekartor. Vilka härliga fantasier det finns i vår klass!

Matematiken har bestått av arbete med sista kapitlet i vår första mattebok, där fick vi träna ännu mer på det vi hittills har arbetat med. Vi har även gått igenom hur vi kan dela  upp talet 10 med hjälp av parkgatan. Vi har tränat på tiokamraterna och det kommer vi även fortsätta med nästa vecka.

Vi har nu kommit igång med vårt tema- vatten!
Vi började med att fundera ut var det egentligen finns vatten och hur mycket vatten det finns på vår planet. Tillsammans lekte vi en lek där vi kastade upp vår jordglob i luften och genom bra samarbete lyckades vi hålla den i luften under en hel vattensång.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar