Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 26 januari 2018

3B vecka 4

Hej!

Nu går väderomslagen snabbt! I tisdags var vi ute på vår NO-lektion och undersökte friktion i vår pulkabacke. Eleverna fick åka på olika saker för att undersöka vilka som hade låg respektive hög friktion, det blev en rolig och lärorik stund! Två dagar senare var nästan all snö försvunnen och skolgården och pulkabacken liknade mer en simbassäng!

Undersökningen kring friktion var en av de sista sakerna som vi gjorde i vårt tema kring vintern. På våra matematiklektioner i veckan har vi arbetat med olika tallinjer, uppställningar i addition och subtraktion samt tränat oss på att läsa ut stora tal, ändå upp till en miljon faktiskt! I svenskan har vi börjat ett arbete kring berättande texter, vi har bland annat läst och återberättat sagan om Hans och Greta och tränat oss på att göra beskrivningar av olika karaktärer som vi mött i sagor och berättelser. Grej of the day har i veckan fortsatt sitt mordtema och handlat om 2pac och Gustav III.

Nästa vecka kommer vi att gå till biblioteket på fredag för att höra lite om några böcker och även låna med oss några till skolan. Den veckan startar vi även ett nytt SO-tema, mer om det får ni höra nästa vecka!

Vecka 5:

Måndag       Läsläxan redovisas och läxboken lämnas in. Ny läsläxa delas ut, denna gång är det kapitel 16 som ska lästränas till måndag nästa vecka.

Tisdag          Läxboken kommer hem med en ny läxa att göra till nästa måndag.

Onsdag        Idrott inomhus, kom ihåg att ha rena inomhusskor, passande kläder och handduk.

Fredag         Vi går till biblioteket en stund på förmiddagen.

Hoppas ni alla får en skön helg!

Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar