Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 19 januari 2018

3B vecka 3

Hej!
Nu har det äntligen blivit snö och vinter. Eleverna är ute och har kul i snön på rasterna så se till att de har kläder så att de klarar dessa aktiviteter. Det behövs såväl varma kläder som ombyten. De elever som tycker om att ”åka kana” får gärna ta med sig hjälmar till skolan. Kom ihåg att namnmärka dem bara!

Denna vecka har vi fortsatt att skriva instruerande texter, till exempel beskrivningar av hur olika lekar går till och vägbeskrivningar. På våra lektioner i matematik har vi arbetat med problemlösning, uppställning i addition och subtraktion samt multiplikation med 10, 100 och 1000. Vi har även påbörjat ett nytt NO-tema som handlar om vintern. Vi har bland annat pratat om hur olika djur och växter gör när det blir vinter och lärt oss hur spåren från några djur ser ut när de har gått i snön. Idag fredag var vi ute och letade efter tecken som visar på att det är vinter nu. Grej of the day har i veckan handlat om John Lennon och John F Kennedy.

I tisdags skickade vi ut en länk där ni kan boka tid för utvecklingssamtal, så ni som ännu inte har bokat en tid vill vi uppmana att göra det.

Vecka 4:
Måndag       Läsläxan redovisas och läxboken lämnas in. Ny läsläxa delas ut, denna gång är det kapitel 15 som ska lästränas till måndag nästa vecka.
Tisdag          Läxboken kommer hem med en ny läxa att göra till nästa måndag.
Onsdag        Idrott inomhus, kom ihåg att ha rena inomhusskor, passande kläder och handduk.
Hoppas ni alla får en skön helg!

Vi som jobbar i 3B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar