Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 19 januari 2018

3A vecka 3

Hej!
Nu avslutar vi en vecka som vi alla i klassen upplevt som en rolig vecka. Vi har fått snö att leka i och på lektionerna har eleverna längtat efter att fortsätta skriva berättelsen om den där klassresan som inte riktigt gick som det var tänkt.

Snö innebär också en lockelse att göra annat än att bara bygga snöskulpturer, en sådan sak är att åka kana. Om eleverna ska få åka kana på rasterna så behöver de ha med sig en hjälm till skolan.

I matematiken har vi avslutat arbetet med skala och även repeterat sådant vi arbetat med tidigare. Nästa vecka kommer vi fokusera mer på att arbeta med tallinjen samt strategier för huvudräkning.
svenskan har vi i veckan arbetat allra mest med vårt skrivprojekt, det kommer att följa oss in i nästa vecka också då vi hoppas kunna avsluta och bli färdiga. Dessutom har vi hunnit med en del läsförståelse och eleverna har också fått tid till egen upplevelseläsning.
Idag fredag satte vi också igång med period 2 av elevens val.

Vi kör nu en kombination av höstens läs- och matteduschar då vi kör matematik måndag och tisdag och svenska på torsdag och fredag.

Veckans GotD har handlat om John Lennon och John F Kennedy. Be gärna era barn berätta något spännande om dessa. Hör de kanske ihop med förra veckans Olof Palme på något sätt?

Tittar vi längre fram så tar vi emot en student vecka 5. Hon heter Lisa och läser sista terminen på lärarprogrammet vid Linköpings universitet. Lisa kommer att finnas hos oss i 3A i 9 veckor.

KOM IHÅG!
Boka in en tid för utvecklingssamtal. Jag skickade ut länken i början av veckan och ni som inte bokat in en tid ännu behöver göra det så snart som möjligt.

Vecka 4
Måndag: Lämna in läxan, ny läsläxa delas ut
Tisdag: Ny läxa i löxboken
Onsdag: Idrott
Torsdag:
Fredag:


//alla vi i och runt 3A!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar