Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 26 januari 2018

1B v.4

Hej på er!

I 1B har vi den här veckan arbetat med bokstaven Åå. Vi har letat ord med bokstaven Åå och prat ihop dessa med bilder. Genom detta har vi även lärt oss nya ord- ås var ett sådant ord som många elever inte kände igen i början av veckan men, nu vet de alla hur en ås ser ut.

Vi har tränat läsförståelse genom att tillsammans lyssna på en berättelse om en snöflinga och pratat om vad som kunde hända efter berättelsens slut, diskutera karaktärernas känslor och diskuterat hur karaktärerna kunde göra saker på andra vis.Vi har även tränat på läsförståelse genom att läsa småböcker och att få svara på frågor till dessa. Vi skriver svaren i böckerna och tränar då även på att skriva meningar med punkt och stor bokstav.

Matematiken har den här veckan bjudit på flera roliga moment. Vi satt i smågrupper och tränade på att förklara de geometriska formerna kvadrat,rektangel,triangel och cirkel genom att använda matematiska begrepp såsom "sida och hörn" för varandra. Sedan skulle vi gissa vilken form det egentligen var vi försökte förklara. Vi har tränat tiokamrater genom att spela tiokamratsmemory, slå tärning och säga talets tiokamrat samt spelat ett tiokamratsspel med hästar.

Tema vatten den här veckan har bjudit oss på experiment om vattnets kretslopp och film om vad som egentligen händer med allt vatten. Vi gjorde egna kretslopp i våra "vatten-häften" och vi målade ett stort kretslopp på ett av våra fönster i klassrummet.

Mycket den här veckan har handlat om att förbereda eleverna på deras kommande utvecklingssamtal. Påminner er om att boka en tid till utvecklingssamtalen senast idag (fredag). Anmäler man sig inte blir man tilldelad en tid. Era tider skickar jag ut under nästa vecka (man är garanterad den tid man bokat).

Ha en superfin helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar