Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 19 januari 2018

1A vecka 3

Hej på er!


Den här veckan har vi i matten tränat på att beskriva de olika geometriska formerna. Detta gjorde vi dels på uteskolan, men också i klassrummet då vi löst olika ledtrådsproblem tillsammans. Här tränar vi både problemlösning, att beskriva och namnge formerna, men också samarbete. Kul!


På matten har vi också påbörjat jobbet med 10- kamraterna och här tillverkade vi bl a den tavla med händerna som de fick hem så de kan träna även där. Vi har också arbetat en hel del med att repetera talens uppdelning upp till 10 i vår mattebok.I svenskan har vi arbetat med bokstaven F, men också tränat på att läsa och skriva på olika sätt. Vilken koncentration det är när era barn jobbar!
Under veckan har vi också hunnit inleda ett nytt tema: Vatten. Det här ska bli spännande! Redan nu har vi hunnit konstatera hur mycket vatten det finns på vår jord och att allt levande innehåller vatten.Nu tar vi helg och ser fram emot att vara ute i snön.

Hälsningar Sofia, Anna och Jennie
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar