Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 5 februari 2016

5B information från Arbetets museum

Utställning om jobb och framtidsval för åk 5


Hej!
Under vecka 6 och 7 kommer vi,  Annelie och Christine, att besöka ditt barns klass. Vi arbetar på Arbetets museum i Norrköping. Just nu jobbar vi med en utställning för barn som riktar sig till åk 5. Den ska handla om jobb och om vad man tänker att man vill göra i framtiden. Vi vill att den ska hjälpa barnen att fundera kring det.
För att den ska bli så bra som möjligt vill vi gärna träffa barn som går i åk 5 så vi får veta vad de tycker och tänker.
Därför kommer vi att besöka ditt barns klass vid tre tillfällen under de här veckorna. Två gånger kommer vi bara att vara med klassen under dagen och på de aktiviteter de har. Sista gången kommer vi att prata mer med några av barnen, göra korta intervjuer, för att få veta mer om hur de tänker om framförallt arbete och framtiden på olika sätt.
Vi har pratat med klassens lärare så de vet vad det handlar om.  Fråga gärna dem om ni vill veta mer!
Allt som vi lär oss av barnen kommer vi använda för att förstå hur vi ska bygga vår utställning på ett bra, spännande och roligt sätt. Ingenting som barnen säger eller gör kommer att visas, synas eller skrivas i själva utställningen.
Vid sista besöket i klassen kommer vi bara att träffa några av barnen för att prata lite mer i lugn och ro.
Vi vill att ni föräldrar funderar på om ni tycker att det känns okej för er.
Om ni inte vill att vi pratar mer med just ert barn, maila eller berätta det för er lärare så vi vet det när vi kommer.  Det är viktigt för oss att det här besöket känns bra även för er.

Tack för hjälpen!


Vänliga hälsningar

Annelie Egelin-Tärning                                        
Intendent

Christine Mars
Pedagog    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar