Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 7 februari 2016

2B vecka 5


Hej! 
Den här veckan har vi gjort flera övningar på prästens äng för att förstå hur jorden, månen och de övriga planeterna i vårt solsystem rör sig i förhållande till varandra. Martin som visade månens rörelse runt solen fick sig en ordentlig motionsrunda! För Hampus gällde det att hålla ordning på jordens tänkta axel så att vi kunde se vilken årstid som visades.
På eftermiddagen diskuterade vi en artikel som handlade om att forskare har gjort beräkningar spm visar att det bör finnas en nionde planet! Ingen har sett den ännu, men man tror som sagt att den finns. Intressant!

På tisdagen hade vi en Kahoot om våra senaste GOTD. Vinnare, efter en spännande omgång, blev Melvin och Tim! Bra jobbat!
Ledtråd till nästa veckas GOTD:
Himlaskådare

/Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar