Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 5 februari 2016

1B veckobrev 5

Hej

Den här veckan har vi ägnat mycket tid till att förbereda oss inför utvecklingssamtalen. Vi har tittat på de arbeten som vi har gjort, kollat upp målen och tränat oss på att hålla i ett samtal. Det ska nu bli spännande att få träffa er alla och se vilka framsteg eleverna har gjort! Många har redan bokat in samtal via den doodle länk som jag mailade ut. Om ni inte har bokat en tid än så passa på att göra det.


Matematik
Denna vecka har eleverna fått nya matteboken 1B. Vi gjorde tillsammans de första sidorna där eleverna skulle räkna och gruppera pärlor. 

Svenska
Vi har arbetat med bokstaven U. Som vanligt har vi tränat på att forma bokstaven, lyssnat och letat efter ord med bokstaven U. 

Idrott
 På idrottslektionen har vi sprungit stafett, samlat ärtpåsar och lekt ambulanskull. 

SO
 I vårt tema-arbete har vi pratat om sopor och hur dessa kan sorteras. Vi har också gjort en vandring genom Åby och fotograferat olika platser som har en viktig funktion för vårt samhälle, t ex banken, mataffären busshållplatsen, vårdcentralen, skolan och återvinningsstationen. Dessa kort ska vi senare sätta upp på en karta över Åby som vi ska göra i ordning.

GotD
Grej of the Day har denna vecka handlat om Mount Everest, Melodifestivalen och Åby IF. Kom ihåg att be era barn berätta om dessa saker.


Nästa vecka:
Till nästa vecka har eleverna ingen läsläxa, De ska istället tillsammans med er föräldrar titta igenom den pärm som jag idag fredag har skickat med dem hem. Har ni funderingar kring detta så hör av er! Pärmen tar ni sedan med er när vi träffas för utvecklingssamtal.

På onsdag nästa vecka kommer halva klassen att gå till Kvillinge Föreningsarkiv där Maria, Julius mamma, kommer att guida oss. Vecka 7 får den andra gruppen göra samma besök.

På skolan har vi samlat ihop en massa kvarglömda kläder som nu ligger i några säckar Om ni saknar något uppmanar jag er att komma och titta i dessa säckar senast på fredag den 12 februari. De kläder som därefter är kvar i säckarna tänker vi skänka bort till välgörande ändamål.
Trevlig helg
Ida 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar