Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

fredag 5 februari 2016

1A vecka 5

Hej!
Veckorna springer på och nu har vi bara två veckor kvar innan det är dags för nästa lov! Jag har lagt ut tider till utvecklingssamtal på doodle och den länken ska ni alla ha fått via mail. Känner ni att ni saknar den så hör av er direkt! Vore bra om ni bokade in en tid så snart som möjligt!

Eleverna har den här veckan spenderat mycket tid till att förbereda sig inför utvecklingssamtalen. De har fått arbeta med självskattning både i skolan och hemma, de har valt ut arbeten de är stolta över och skrivit om dessa samt tränat med olika klasskompisar på att hålla i sitt eget samtal.

Den här veckan har eleverna fått sin nya matematikbok. Vi har i den arbetat med att räkna och sortera samt tio-hopp. Vi har också arbetat med det sista kapitlet i bok 1A.
I svenskan den här veckan har eleverna inte haft någon läsläxa, detta då de arbetat med självskattning hemma. Veckans bokstav har varit U.
I vårt tema-arbete har vi gjort en vandring genom Åby och fotograferat olika platser som har en viktig funktion för vårt samhälle, t ex banken, mataffären, vårdcentralen, skolan och återvinningsstationen. Dessa kort ska vi senare sätta upp på en karta över Åby som vi ska göra i ordning.
På onsdag nästa vecka kommer halva klassen att gå till Kvillinge Föreningsarkiv, andra halvan går veckan efter.

På idrottslektionen har vi haft balansövningar med årtpåse, sprungit och spelat fotboll.

Grej of the Day har denna vecka handlat om Mount Everest, Melodifestivalen och Åby IF. Kom ihåg att be era barn berätta om dessa saker.

På skolan har vi samlat ihop en massa kvarglömda kläder som nu ligger i några säckar. Om ni saknar något uppmanar jag er att komma och titta i dessa säckar senast på fredag den 12 februari. De kläder som därefter är kvar i säckarna tänker vi skänka bort till välgörande ändamål.


Trevlig helg önskar Tobias!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar