Åbymoskolan ligger i Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 400 elever från förskoleklass till år 6. Åbymoskolan består av två byggnader. I Lilla Åbymo går eleverna i F-1. Från årskurs 2-6 går eleverna i vår nybyggda skola. Till enheten hör även Sandtorpsskolan som är en F-3 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten.

söndag 31 januari 2016

Månadsbrev 6c

Månadsbrev för februari, 6c.
Hej igen!
Vi har fått en riktigt fin start på terminen, jag har ett flertal gånger
berömt ALLA i klassen för både arbetsro och inställning. Härligt!
Om månaden:
-Måndag 1/2 ska klassen på förmiddagen ägna sig åt elevens val. Val som fanns att tillgå var bl a idrott, bild, skrivarverkstad, muntlig engelska och klurig
matte. På eftermiddagen hemkunskap som vanligt.
-9/2 samt 11/2 nationella prov i svenska, hela förmiddagarna fram till lunch. Eleverna kommer att få läsa och skriva olika typer av text och arbeta med tillhörande uppgifter.
-Under v. 7 kommer ni att få information om PRAO.
-V. 8 sportlov.
-2/3 aktivitetsdag, mer info om denna kommer senare.  
-Snart dags för utvecklingssamtal, se bifogat material.
Om arbetet
Svenska: Vi arbetar med skrivprojektet Huset och tränar på att läsa olika typer av texter i Läsrummet och den skönlitterära boken ”Pojken som levde med strutsar”. Hoppas att alla läser regelbundet även hemma!
Engelska: Vi arbetar enligt den planering ni redan fått.
Matematik: Vi arbetar just nu med olika områden i kap 6, bok 6b. Vi tränar mycket på olika metoder, t ex multiplikation och division med hela tal och decimaltal. Om eleverna hemma ”fastnar” med någon uppgift, är ett bra tips de filmer vi ofta ser på här i skolan. Ni hittar dem på www.kunskapshubben.se (följ där länken ämnen, sedan matematik).
Tips! Redan nu är det bra om varje elev börjar titta framåt mot s.150-158 där en verkligt bra sammanfattning som heter ”Lilla verktygslådan” finns. Bra att repetera!
SO: Vi ska arbeta vidare med hinduism och buddhism, alla elever har fått ett arbetshäfte med tydliga instruktioner. Vi arbetar nu med buddhismen. Prov på hinduism och buddhism blir det fredag 5/2. Mer instruktioner finns på elevernas arbetshäfte.
Bild: Vi är igång med något som heter enpunktsperspektiv, be ditt barn förklara eller visa!

NO: Anna fortsätter med kemi och hållbar utveckling.             /Mvh Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar